free web page software

LEZING: 23-03-2018
MARGRIET BRANDSMA

Margriet Brandsma verwierf haar bekendheid als verslaggever bij het NOS-journaal. Ze werkte van 1994 tot 2014 als correspondent in Duitsland, maar besloot zich daarna volledig op het schrijven te richten.


Haar reisboek over Berlijn, 'Daar is de Muur' (2016), is het vervolg op de verhalenbundel die tien jaar eerder verscheen, 'Waar is de Muur'. In het boek neemt Brandsma de lezer mee op een geüpdatete reis, langs wijken die hip zijn, zijn geweest of nooit hip zullen worden. Het boek is niet alleen een reisgids, het staat ook stil bij de voormalige villa van Joseph Goebbels, een hoofdpijndossier voor de stad.Over bondskanselier Angela Merkel schreef Brandsma de biografie 'Het mirakel Merkel' (2012). In haar recente boek 'Was wir noch zu sagen hätten' (2016) interviewde ze zes Duitsland-correspondenten. Ze beschrijft hun ervaringen en vooral hun verbazing over hoe het in het schijnbaar goed georganiseerde land zo nu en dan flink mis gaat.


GENRE: Lezing
Vrijdag 23 maart. Aanvang: 20.30 uur
Zalencentrum De Treemter - Balk
Leden: € 8,00 / Niet leden € 10,00 / CJP/Tot 16 jaar € 10,00

KAARTVERKOOP

- online via onderstaande button (VanPlan.nl)
- Schildersbedrijf Klijnsma, Van Swinderenstraat 44, Balk
- Bibliotheek/Balk
- aan de zaal

De lezing van MARGRIET BRANDSMA is in samenwerking met Bibliotheek Mar en Fean/Balk. Ook in de bibliotheek kunt u kaarten kopen.